RUSI IZVELI NETIPIČAN RAKETNI NAPAD Moskva menja taktiku, pominju se i "sveti datumi"
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Jurij Ignat je rekao je da je granatiranje malog broja raketa, što je netipično za Rusiju, verovatno zbog nedostatka municije.

U isto vreme, neprijatelj želi da Ukrajince drži na nogama uoči godišnjice invazije u punom obimu.

Ignat je u eteru teletona prokomentarisao i današnji netipični ruski raketni napad sa lansiranjem samo četiri rakete. On je primetio da Rusija donekle menja taktiku. Pored pojedinačnih udara, bilo je i noćnih raketnih napada.

-Mogli smo više – sigurno bismo pogodili jače i sa više projektila, to je očigledno. Neprijatelj sada zaoštrava situaciju. Svi sada pričaju o „svetim datumima“ koji se približavaju 23. februaru i sledećem danu, godišnjici invazija na našu zemlju, rekao je Ignat.

Raketni napadi na Ukrajinu

Aleksej Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, predvideo je da Rusija planira masovni napad 24. februara, na godišnjicu invazije na Ukrajinu.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika, takođe je siguran da okupatori pokušavaju da akumuliraju dovoljno projektila da izvedu masivnu trominutnu kaskadu. Na ovaj način žele da pokažu na godišnjicu invazije na Ukrajinu da još imaju „baruta u čuturici“.

ZBRISANI SA LICA ZEMLJE U SEKUNDI Kamera zabeležila užase rata, Rusi u ofanzivi kod Harkova (VIDEO)

Poslednje granatiranje izvršeno je ujutro 18. februara. Uključio se alarm u svim regionima Ukrajine, nakon čega je Rusija ispalila četiri projektila Kalibar iz Crnog mora ka kopnenoj Ukrajini. Snage PVO oborile su dve rakete.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading