KATASTROFALNE VESTI ZA KIJEV Zelenski u ćorsokaku, Bahmut pada posle Soledara
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

Prema njegovim rečima, na frontu se ništa dobro ne dešava. Ukrajina će nakon gubitka Soledara biti prinuđena da napusti Bahmut.

Za kijevski režim u bliskoj budućnosti neće biti oružja, smatra on. Ukrajina više ne može da obuzda pritisak, navodi Soskin, a prenosi FAN.

Osnivač grupe „Vagner“ Jevgenij Prigožin potvrdio je da je grad Soledar potpuno oslobođen.

Kako je precizirao Prigožin, iz Soledara su izvedeni civili, a likvidirano je 500 ukrajinskih vojnika koji nisu hteli da se predaju.

 


Zapadni deo Soledara potpuno je pod kontrolom ruskih snaga, dok su mali "džepovi otpora" ukrajinskih oružanih snaga i dalje prisutni u tom gradu, izjavio je danas poslanik Donjecke Narodne Republike i potpukovnik Narodne milicije DNR Andrej Bajevski.

On je rekao i da se čišćenje u gradu nastavlja. 

"U ovom trenutku zaista postoje izolovani mali džepovi otpora u Soledaru, naši momci nastavljaju da potiskuju neprijatelja na ovim mestima. U celini, operacija se uspešno razvijala i već su zapadne periferije Soledara potpuno pod našom kontrolom“, rekao je Bajevski tokom TV prenosa uživo, prenosi TAS S.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hama Maljar izjavila je ranije danas da Rusija gomila snage u Ukrajini, ali da se ukrajinska vojska drži u žestokim borbama za kontrolu nad gradom Soledar na istoku zemlje.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading