NEUSPEH PROPAGANDNE MAŠINERIJE? Kijev pokušao da od Bahmuta i Soledara napravi "mitska" mesta
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Kijevska propagandna mašinerija pokušala je da od Bahmuta stvori iluziju nesalomivosti ukrajinske vojske, koju su podržali ne samo ukrajinski, već i zapadni mediji. Kijevski režim je negovao ideju da nikada neće predati ovaj grad, kao ni mesto Soledar koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Zbog toga je u ovaj region Vladimir Zelenski slao ogroman broj vojnika, objasnio je danas Pušilin nakon vesti da su ruske snage uspele da oslobode Soledar.

Prebacivanje maksimalnog broja vojnika ka Bahmutu i Soledaru postalo je posebno aktuelno nakon povlačenja trupa Oružanih snaga Ukrajine iz hersonskog pravca, dodao je šef DNR-a. 

 

 

Jedan ukrajinski vojnik je u intervjuu za Si-En-En izjavio da nije jasno zbog čega ukrajinske vlasti toliko grčevito drže ova dva grada pošto svi razumeju da će vojska morati da se povuče iz Soledara u veoma kratkom roku.

"Zašto umreti, ako ćemo ga ipak napustiti danas ili sutra?", upitao je vojnik.

Odgovor se, po svemu sudeći, krije u strateškom značaju ovih mesta, ali i činjenici koju je danas izneo Pušilin.

Šef DNR-a još jednom je ponovio ono o čemu je glavni politički vrh iz Moskve više puta govorio - da je Zapadu uvek bilo lakše da ratuje preko tuđih leđa i tako uništava druga naselja.

"Ukrajina je za njih samo ljudski resurs, kojeg im nije žao i kojim upravlja marionetska vlada", rekao je Pušilin, dodavši da Zapad svoje ljude, sa druge strane, koristi veoma retko.

Ipak, za ukrajinsko rukovodstvo danas je najbitnija tema dodela filmskih nagrada "Zlatni globus", u kojoj je učestvovao i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

 

 

On se obratio prisutnima i poručio da se situacija menja, te da će Kijev zaustaviti Moskvu, iako se, kako je kazao, sukob u Ukrajini još nije završio.

"Ovo je apsurdno", izjavio je Pušilin. Činjenica da je ova vest danas najbitnija za ukrajinske medije, a ne rusko oslobađanje Soledara, govori o zaslepljenosti ukrajinskog naroda, dodao je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading