RUSIJA NE NAPUŠTA SVOJ NAROD "Niko neće predati Herson zauvek"
Foto: Printscreen

„U okviru te strategije, kontrola nad teritorijom nije važna – važno je minimiziranje sopstvenih gubitaka, povećanje gubitaka protivnika i uništavanje ekonomije protivnika. Rusija ima za cilj da vodi dugotrajan rat, postepeno uništavajući Ukrajinu i povećavajući troškove izdržavanja Ukrajine za Zapad“, objašnjava ruski stručnjak za Sputnjik.

Kašin smatra da je najverovatnije bilo moguće da se i dalje brani Herson, jer su u poslednjih nekoliko nedelja svi ukrajinski napadi bili odbijeni i nije bilo nekog napretka kod Ukrajinaca.

 

 

„Bilo je moguće braniti Herson, ali skupo, dok odbrana na Dnjepru i izvođenje raketnih napada po čitavoj dubini ukrajinske teritorije nose manje izdatke. Koliko razumem, takva je logika. Dakle, povlačenje preko reke i zauzimanje utvrđenih položaja“, dodaje ekspert.

Prema rečima Kašina, dalje će sve zavisiti od situacije u drugim pravcima.

„Generalno, sviđalo se to kome ili ne logika ruskih akcija je uništavanje ukrajinskog ljudstva i ekonomije uz minimiziranje sopstvenih troškova. Zato ih smanjuju gde je to moguće“, zaključuje analitičar.

Lider Liberalno-demokratske partije, šef komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki nazvao je prebacivanje ruskih snaga na levu obalu Dnjepra ispravnom odlukom koja je neophodna da bi se spasili životi ruskih vojnika.

 

 

"Što se tiče povlačenja trupa sa desne obale, to je iznuđena odluka, to je ispravna odluka, imajući u vidu da se spašavaju životi naših vojnika. Sigurno ćemo se vratiti u Herson, sigurno ćemo pobediti u doglednoj budućnosti“, rekao je Slucki tokom sastanka delegacije LDPR sa vršiocem dužnosti gubernatora Hersonske oblasti Vladimirom Saldom u Geničesku.

„Kolektivni Zapad je koncentrisao neverovatnu količinu najsavremenijeg ubojitog naoružanja na teritoriji Ukrajine, mi objektivno ocenjujemo ovu situaciju. Definitivno ćemo pobediti. Niko neće predati Herson zauvek. Rusija ne napušta sopstveni narod", dodao je on.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio na sastanku sa generalom Sergejem Surovikinim da ruska vojska treba da se povuče na levu obalu Dnjepra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading