NEIZBEŽAN KOLAPS KIJEVSKOG REŽIMA Amerika neće moći dugo da podržava Ukrajinu
Alo! Ilustracija /J.V.

- SAD neće moći dugo da podržavaju Ukrajinu tokom aktuelne akutne krize, koja predodređuje neizbežni kolaps kijevskog režima - rekao je on.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Moljar kritikovala je one blogere i novinare koji prerano govore o "pobedama ukrajinske vojske", dok bivši zamenik sekretara Saveza nacionalne bezbednosti i odbrane general Sergej Krivonos oštro kritikuje vojno i državno rukovodstvo zbog velikog broja žrtava.

- Imamo pravo da pitamo vlasti zbog čega imamo stotine hiljada ranjenih i poginulih? Šta ste vi napravili da spasite njihove živote, kazao je general Krivonos na svom "Jutjub" kanalu. Taj general smatra da će sve više građana pitati rukovodstvo države zbog čega mnogo vojnika gine.

Krajem avgusta na društvene mreže je dospeo dokument koji je potpisao komandant oružanih snaga Ukrajine general Valerij Zalužni. Po tom dokumentu još početkom jula 2022. poginulo je 76.640 ukrajinskih vojnika, a ranjeno je 42.704. U to vreme je bilo zarobljeno 7.244 ukrajinska vojnika, a njih 2.816 se vodilo kao nestali. Ističe se da se radi o gubicima samo ukrajinske armije, dok se o drugim poginulim i ranjenim ništa ne govori.

Pratite nas na Telegramu!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dara

12.10.2022 07:51

Zapad je veliko zlo za covecansto,pravi satanisti koji celom svetu drze pridike.Nadam se da ce dobrota i pravda da ih pobedi.