"IZDAJNICI" RUSIJI DALI KOORDINATE Gradonačelnik Mariupolja optužio poslanike gradskog veća proruske stranke  "Za život"
Profimedia

Bojčenko, koji je napustio Mariujpolj, rekao je za Bi-Bi-Si da je uništavanje kritične gradske infrastrukture, uključujući snabdevanje električnom energijom, bilo dobro koordinisano jer su "izdajnici Rusiji dali koordinate".

"Znali su gde da granatiraju. Bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate. Sve što smo imali, sve što se smatra kritičnom infrastrukturom grada, uništeno je u prvih sedam dana", kazao je gradonalčelnik Marijupolja.

On je naveo da u gradu postoji 15 izvora napajanja i da ni on kao gradonačelnik nije znao gde se svi nalaze, preneo je britanski list "Gardijan".

Foto: Shutterstock

 

"A oni su znali i za nedelju dana uništili su svih 15. Grad je ostao bez svetlosti", istakao je Bojčenko.


Prema njegovim rečima, gađani su i vodovodi, komunikacioni vodovi i skladišta u kojima su čuvani hrana i lekovi.

On je optužio poslanike gradskog veća iz proruske stranke Opoziciona platforma - Za život, koji sada vladaju gradom pod ruskom okupacijom da su izdajnici.

Foto: EPA/STR

 


Bojčenko je, takođe, rekao da je više od 100.000 ljudi i dalje zarobljeno u gradu, koji je okupirala Rusija i u kome nemaju čistu vodu, hranu, struju i lekove.

"Situacija u Marijupolju je katastrofalna", kazao je on i dodao da se mnogo leševa i dalje nalazi pod ruševinama i da će prema navodima lekarima, ovo leto u gradu biti užasno i da može da odnese hiljade života.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading