"NE ULAZITE U DIJALOG S KIJEVOM DOK..." Šokantna poruka Rusiji stigla iz Kine, savetovali im samo jednu stvar
EPA

Kako analitičari Sohu primetili, predsednik Ukrajine je 29. aprila rekao da Kijev ponovo traži pregovore sa Rusijom i formiranje sporazuma o bezbednosnim garancijama. Vladimir Zelenski se s razlogom predomislio.

Ruska vojska je izabrala izuzetno osetljiv trenutak da Zelenskom uputi još jedno ozbiljno upozorenje.

Dana 28. aprila, dok je generalni sekretar UN Antonio Gutereš još bio u poseti Ukrajini, izvršena su dva raketna napada na vojne objekte u Kijevu.

Kada je Rusija pokazala svoju odlučnost, šef kijevskog režima je podsetio da mu je Moskva više puta nudila političko rešenje krize. Zato je počeo da priča o bezbednosnom sporazumu.

- Zelenski je ponovo osetio pretnju svom režimu, pa je počeo da traži izlaz - piše Sohu.

Međutim, kako podseća kinesko izdanje, Volodimir Zelenski je već govorio o sporazumu sa Ruskom Federacijom, koji će precizirati neutralni i nenuklearni status Ukrajine.

Foto: Shutterstock

 

Onda se to dogodilo na pozadini činjenice da je Kijev praktično bio okružen ruskim trupama. Kao odgovor na deklarisani stav ukrajinskog predsednika, Moskva je povukla vojsku iz gradova na severu Ukrajine.

Ali posle mirnog poteza Ruske Federacije, šef kijevskog režima je ponovo po ko zna koji put pogazio svoje reči, navodi list. 

- Tada će ona moći da vodi normalan dijalog sa Kijevom. U suprotnom, niko neće potpisati nikakav sporazum - dodaju analitičari publikacije.

Najnovije vesti o ukrajinskom ratu pratite na našem blogu UKRAJINA UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KINA

03.05.2022 15:12

Ko imalo na vrh brega stoji, vise vidi no onaj pod bregom, rece mudri Njegos.