ZELENSKI ODGOVORIO LAVROVU Ukrajinski lider imao samo jedno da poruči ruskom šefu diplomatije
Facebook printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je večeras da izjava ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da nacistički vođa Adolf Hitler ima jevrejsko poreklo pokazuje da je Moskva ''zaboravila ili nikada nije naučila lekcije iz Drugog svetskog rata''.

ZELENSKI ODGOVORIO LAVROVU Ukrajinski lider imao samo jedno da poruči ruskom šefu diplomatije

Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

"Nemam reči...Niko nije čuo nikakvo poricanje ili opravdanje iz Moskve. Sve što imamo odatle je ćutanje, što znači da je rusko rukovodstvo zaboravilo sve lekcije iz Drugog svetskog rata", poručio je Zelenski, prenosi agencija Rojters.   

Prema tekstu intervjua objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Lavrov je, na konstataciju novinara da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da je denacifikacija, što je Moskva odredila kao jedan od ciljeva intervencije u Ukrajini, besmislena i da je Zelenski Jevrejin, odgovorio:

"On iznosi argument: kakav nacizam može biti kod njih ako je on Jevrejin. Možda grešim, ali Adolf Hitler je takođe imao jevrejsku krv. To apsolutno ništa ne znači. Mudri jevrejski narod kaže da su najvatreniji antisemiti obično Jevreji".

U intervjuu za italijansku televiziju, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nikad oštrije kritikovao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba kritikovao je šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova zbog izjave o jevrejskom poreklu Adolfa Hitlera.

Najnovije vesti o ukrajinskom ratu pratite na našem blogu UKRAJINA UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

03.05.2022 09:31

Da li Zelenski nekoga podseca na zmiju otrovnicu? I glas mu je takav .Sisti dok prica. Odvratan covek!!!