"UKRAJINA JE MOGLA DA ZAVRŠI RAT" Zelenski otkrio zašto se to nije dogodilo
Foto: Printscreen

U noćnom obraćanju, Zelenski je rekao da je nepravedno što je Ukrajina i dalje prinuđena da traži "ono što njeni partneri negde skladište godinama".

Zelenski je poručio da je situacija u opkoljenom Marijupolju teška, kao i do sada, a da je intenzitet udara ruskih snaga prema Harkovu, Donbasu i u Dnjepru „značajno povećan”, navodi britanski list.

On je rekao da ruska vojska blokira sve napore da se organizuju humanitarni koridori i spasu civili, kao i da "okupatori pokušavaju da izvrše deportaciju ili čak mobilizaciju lokalnog stanovništva koje je palo u njihove ruke".

Zelenski je saopštio i da Ukrajina nije dobila odgovor Rusije na ponudu za razmenu, za koju naveo da bi mogla da spase civile i branioce Marijupolja.

"Na jugu naše zemlje okupatori pokušavaju da demonstriraju nešto što se u Rusiji može predstaviti kao navodna spremnost Ukrajinaca da sarađuju sa ruskim strukturama. To izgleda patetično”, naglasio je ukrajinski predsednik, prenosi Gardijan.

Foto: Sajt predsednika Ukrajine

 


On je još izjavio da je Rusija u ovom trenutku koncentrisala skoro sve svoje borbeno spremne snage na teritoriji Ukrajine i blizu njenih granica, preneo je Ukrinform.

„Skoro sve borbeno spremne snage okupatorske vojske trenutno se nalaze na teritoriji naše države i u pograničnim oblastima Rusije. Okupili su skoro sve protiv Ukrajine i skoro sve što je sposobno da se bori protiv nas“, rekao je ukrajinski predsednik.

Prema Zelenskom, u ovom ratu i odbrani svoje zemlje ceo svet može da vidi kako se Ukrajinci suprotstavljaju ruskoj vojsci, koja kako je naveo, važi za drugu ili treću najmoćniju na svetu, kao i da su zbog toga na toj listi ukrajinske trupe zaslužile da budu bolje rangirane od ruskih, navodi Ukrinform.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lutvo

20.04.2022 17:08

Ovako izgleda kad imate budaletinu za predsednika, on je uzeo od Amerike pare i sad igra kako oni sviraju. A njegovi ginu li ginu.