"KRAJ RATA NIJE NI NA VIDIKU" Posle sastanka sa Putinom zapadni lider saopštio strašne vesti
Foto: Ilustracija

 

Kancelar Austrije Karl Nehamer rekao je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom da je zarobljen u svom viđenju prirode konflikta, kao i da kraj rata nije na vidiku. 

On je dodao da nije optimističan kada je u pitanju diplomatsko rešenje rata u Ukrajini.

Nehamer se sa Putinom sastao u zdanju Novo-Ogarjovo u Moskvi i time postao prvi lider neke od zemalja Evropske unije koji je to učinio otkako je počeo rat u Ukrajini.

Sastanak je trajao oko 75 minuta

Austrisjki kancelar je rekao da je u razgovoru koji je bio "dirketan, otvoren i težak" poručio Putinu da će EU povećavati sankcije dokle god bude bilo novih žrtava.

EPA

 

 

On je preneo i svoje utiske iz Buće, koju je posetio pre dolaska u Rusiju.

- Putinovu logiku u velikom delu određuje rat i on se ponaša u skladu sa tim. Uprkos tome, on je nastavio da odbacuje termin rat - rekao je Nehamer austrijskim medijima.

Karl na meti kritika

Put u Moskvu austrijskog kancelara Karla Nehamera na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izazvao je kritike koalicionih partnera.

EPA

 

Zeleni za posetu Nehamera Moskvi nisu bili konsultovani i saznali su za to iz medija.

Poslanica Zelenih Eva Ernst Džidžić kritikovala je posetu Nehamera.

- Ne podržavam tu posetu - poručila je ona.

Lider Zelenih i vicekancelar Verner Kogler je bio umereniji, i koalicionom partneru poručio je da se nada da je poseta bila usaglašena sa EU.

Takođe, i gotovo sve opozicione partije u Austriji bile su protiv posete Nehamera Moskvi, uz obrazloženje da ne treba pružati platformu Putinu za iznošenje svojih stavova. Samo je Slobodarska partija (FPO) podržala inicijativu kancelara.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
knl

15.04.2022 19:03

mr verner zabite glavu gde mozete.vi stepolucijska drzava i zavisite od uvoza.stanite sa ludilom posvadjani sa mozgom realnost je Moskva.! icicete biciklama i umreti od gladi!