PUTINU JE OVAJ PONEDELJAK U MAJU KLJUČAN Alarmantno upozorenje zvaničnika - Rusija MORA da pobedi do TOG DATUMA
Foto: Twitter/printscreen

Do Dana pobede u Drugom svetskom ratu ostalo je još tačno mesec dana, a 9 maj u Rusiji se slavi uz vojnu paradu na Crvenom trgu i obraćanje predsednika Vladimira Putina.

Nedavno je primećeno da ruska vojska menja plan, i da se snage pregrupišu ka jugoistoku Ukrajine. Vojni analitičari ranije su rekli da je taj deo zemlje lakše osvojiti jer ne predstavlja toliko prostranstvo, a sada neimenovani evropski zvaničnici ocenjuju da će možda Rusija tu prednost iskoristiti da ostvari makar regionalnu pobedu.

"Jugoistok Ukrajine je ograničeniji cilj, a potrebno je da se pre Dana pobede snage pregrupišu, kako bi 9. maja imalo o čemu da se priča", ocenio je prvi zvaničnik.

"Pritisak vremena možda će, međutim, prisiliti rusku vojsku na greške, jer je muče logistički problemi i nizak moral među vojnicima", rekao je on.

Drugi evropski zvaničnik kazao je da bi uvođenje političkog "rasporeda" u vojnu akciju moglo da ima "katastrofalne posledice", jer bi ruske snage u želji da što brže napreduju mogle da počine "zverstva".

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading