UKRAJINA ODBILA JOŠ JEDAN MOSKVIN PREDLOG ZA MIR Ništa od povlačenja iz Mariupolja!
Ministarstvo odbrane Ukrajine

General-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije, pozvao je juče jedinice Oružanih snaga Ukrajine i bataljone teritorijalne odbrane, kao i strane plaćenike, da prekinu neprijateljstva, polože oružje i duž humanitarnih koridora pređu na teritoriju koju kontroliše Kijev.

- Istovremeno, svima koji su položili oružje garantovan je bezbedan izlazak iz Mariupolja i očuvanje života - rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk rekla je jutros da "nema govora o predaji" i da je ruska strana već obaveštena o tome.

- Ne može se razgovarati o bilo kakvoj predaji, polaganju oružja. Umesto što gubite vreme na osam strana pisma, otvorite humanitarne koridore - poručila je Vereščuk.

Ovaj predlog o izlasku ukrajinskih snaga je trebalo da bude realizovan od 10.00 do 12.00 po lokalnom vremenu, a nakon toga je trebalo da se otvore humanitarni koridori kako bi se evakuisali civili.

- Komandanti jedinica Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije biće spremni za takav scenario i obezbediće vaš bezbedan izlazak, ali samo bez naoružanja i municije, u bilo koju oblast koju navedete - dodao je general Mizincev.

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gale

21.03.2022 08:02

Zelenski se krije iza civila. To je osnova odbrane Ukrajinske Vojske. Tokom celog rata primenjuju taktiku skrivanja iza suknje. Buduci Nobelovac je lud covek definitivno.