ZAHAROVA: Zločini Kijeva će biti kažnjeni!
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Pribeći ćemo svim mogućim merama kako bismo osigurali da zločini protiv čovečnosti ne ostanu nekažnjeni- izjavila je Marija Zaharova na konferenciji za novinare.

Ona je navela i da kijevski režim prebacuje krivicu na Ruse za sva dešavanja u gradu Marijupolju, posebno za eksploziju u Dramskom pozorištu, optužujući rusku vojsku za navodno bacanje bombe iz vazduha na taj objekat.

Krivicu za sve što se dogodilo u Marijupolju, posebno u kontekstu bombardovanja zgrade Dramskog pozorišta, režim u Kijevu je odmah pokušao da prebaci na ruske trupe koje su, navodno, bacile bombu na zgradu pozorišta- izjavila je Zaharova.

Ovo je velika laž, jer ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Svi su toga svesni, bez obzira na koliko god snimaka izradio NATO i ma koliko god lažnih slika trenutno cirkuliše. Istina će na kraju izaći na videlo- izjavila je portparolka.

Agencija TAS S podseća da je rusko ministarstvo odbrane saopštilo sinoć da su militanti nacionalističkog bataljona "Azov" izveli novu provokaciju, digavši u vazduh zgradu pozorišta u Marijupolju, koju su ranije minirali.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading