ŠEŠELJ ČESTITAO PUTINU Rusija je zaštitila narod Donjecke i Luganske Narodne Republike, Srbija ne sme podleći pritisku
Foto: Ilustracija

- Rusija je zaštitila narod Donjecke i Luganske Narodne Republike i podržala borbu za slobodu nepokolebljivog ruskog naroda u ovim republikama. Srbija ni pod kojim uslovima ne sme podleći pritisku i pridružiti se zapadnim sankcijama prema bratskoj Rusiji, a Srpska radikalna stranka će u sledećem sazivu Narodne skupštine inicirati priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Krima i Sevastopolja, kao sastavnih delova Ruske Federacije. Mi srpski radikali smatramo da je budućnost srpskog naroda u vojnom i ekonomskom savezu sa Rusijom, jer jedino na taj način možemo da zaštitimo srpsku zemlju i srpsko nebo, energetsku sigurnost i ekonomski prosperitet - rekao je Vojislav Šešelj.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je oružanim snagama Ruske Federacije da osiguraju mir u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, navodi se u ukazu koji je ruski lider potpisao.

Prethodno je ruski lider potpisao dva ukaza kojima se priznaju Luganska i Donjecka Narodna Republika. On je naložio izvršnim vlastima da što pre ratifikuju te dokumente.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Nele

22.02.2022 15:56

Bravo ,konacno je moralo da se zapadnjacima stavi do znanja da nema dalje, ovo je iznudena odluka Putina i Ruskog naroda do konacne pobede ziveli....