Teroristi
Foto: Alo/ALo/tanjug/ilustracija

Ruska Federalna služba bezbednosti, podsetimo, izvestila je u subotu da je uhapsila četvoricu osumnjičenih u ruskoj Brjanskoj oblasti koja se graniči sa Belorusijom i Ukrajinom.

Lukašenko navodi da su beloruske snage bezbednosti postavile blokade puteva na ruskoj granici.

- Zbog toga nije bilo načina da uđu u Belorusiju. Videli su to pa su se okrenuli i otišli ​​ka rusko-ukrajinskoj granici - citira Lukašenka beloruska državna novinska agencija Belta.

teroristi

Printscreen

 

 

Lukašenko je rekao i da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o zatvaranju beloruske granice i dodao da je to od njega zatražio ruski šef države.

Putin je međutim u prvom obraćanju dan nakon napada rekao da su teroristi bežali ka Ukrajini gde im je "pripremljen prozor" za prelazak državne granice i da to ukazuje na umešanost Кijeva u masakr.

Putin je u ponedeljak rekao da je napad izvela Islamska država, ali je nastavio da govori o ukrajinskoj umešanosti objašnjavajući da je bekstvo napadači su pokušali da se domognu Ukrajine.

- Važno je odgovoriti na pitanje zašto su teroristi nakon zločina pokušali da odu u Ukrajinu? Кo ih je tamo čekao - rekao je ruski predsednik.

(Alo.rs/Kurir.rs/Meduza)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading