Moskva
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Na društvenim mrežama se pojavio video koji navodno prikazuje trenutak kada su teroristi upali u moskovsku koncertnu dvoranu Krokus Siti u petak, kada je u smrtonosnoj pucnjavi, praćenoj masivnim požarom na mestu događaja, usmrćeno više od 130, a ranjeno više ljudi.

Na snimku se vidi kako napadači pucaju na staklena vrata, dok posetioci užasnuto pokušavaju da pobegnu.

Nekoliko muškaraca nameravalo je da se sakrije iza nameštaja. Autor snimka je navodno uspeo da pobegne napadačima.

Najmanje 130 je potvrđeno mrtvih do subote uveče, kao i više od 100 povređenih, u smrtonosnoj pucnjavi i naknadnoj paljevini u koncertnoj dvorani, velikom muzičkom prostoru nedaleko od ruske prestonice.

Broj mrtvih je u nedelju porastao na 137. Upad se dogodio pre koncerta ruske rok grupe Piknik. Prostorija, čiji kapacitet je procenjena na 7.500, bila je skoro puna.

Teroristi su ubili nenaoružane čuvare na ulazu u objekat i blokirali ga pre nego što su nastavili divljanje unutra. Tada su napadači zapalili zgradu.

U subotu je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) izvestila da je privedeno jedanaest ljudi, uključujući četvoricu terorista koji su direktno umešani u smrtonosnu pucnjavu.

Istražni komitet Rusije je takođe potvrdio da su četvorica osumnjičenih koji su "počinili teroristički napad" na Krokus siti hol uhvaćeni u Brjanskoj oblasti, "nedaleko od granice sa Ukrajinom".

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading