GINEKOLOG I BABICA NEGIRALI KRIVICU Nakon porođaja beba im ispala na pod i zadobila teške povrede
Foto: Shutterstock

Ginekolog i babica su pred sudijom kratko konstatovali da nisu krivi. Početak suđenja biće zakazan u roku od mesec dana.

Njima je optužnicom na teret stavljeno krivično delo nesavesno pružanje lekarske pomoći, za koje im preti kazna od jedne do osam godina zatvora, piše ATV.

U optužnici se navodi da se nisu pridržavali pravila zdravstvene/lekarske struke pri pružanju medicinske pomoći. Kao posledica neadekvatnog postupanja novorođenče je ispalo sa pomoćnog stola na pod i zadobilo tešku povredu.

- Povrede su bile takve da su život novorođenčeta dovele u stvarnu, odnosno realnu opasnost koja se ogledala u ugrožavanju funkcije vitalnih moždanih centara (funcije centra za disanje, cirkulaciju, rada srca) zbog čega ove povrede svaka za sebe i u zbirnom delovanju imaju obeležja kvalifikovane teške telesne povrede opasne po život i značajno pogoršano zdravstevno stanje, zbog kojih povreda je novorođenče 19. avgusta oko 18 časova prevezeno u UKC Sarajevo na dalje lečenje – navodi se u optužnici.

Podsećamo,19. avgusta 2022. godine u 8.20 časova oni su obavili porođaj J. V. posle kojeg je njena tek rođena devojčica pala na pod. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gde je hitno operisana. Od tada beba se uspešno oporavlja, ali i dalje ide na redovne lekarske kontrole.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading