napad na srbe
Foto: Printscreen/YouTube/ Portal Novosti


Hrvatski nedeljnik "Novosti" objavio je snimak incidenta, a prema rečima osobe koja je snimila napad, muškarci su 18. novembra napali vozilo sa somborskim tablicama, kada je u Vukovaru počinjala Kolona sećanja.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske na upit hrvatskog portala "Indeks" su rekli da su utvrdili identitete osoba sa snimka te da je istraga u toku, ali i da će izvršiti provere u vezi s postupanjem policajaca koji su samo stajali sa strane i gledali.

"Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimka, koje se dovode u vezu s navedenim nezaknonitim ponašanjem, dok je kriminalistička istraga zbog oštećenja vozila inostranih registarskih tablica u toku”, navode iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Takođe, izvršće se provere u vezi s postupanjem policijskih službenika", prenosi "Indeks".

Očevidac napada rekao za hrvatske "Novosti" da su mladići, koji su se vozili u "audiju", naglo promenili smer i ubacili se u drugu traku, gde su bili putnici iz Sombora.

"Ubacili su se ispred mene, iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu.
Onda sam shvatio da nešto nije kako treba. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom telefonu. Tamo se vidi da su psovali, lupali auto i otkinuli retrovizor.
Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS)", rekao je očevidac.


Pre nego što su se mladići vratili u auto, mladić u majici HOS, opsovao je "srpsku majku" osobama iz drugog auta.
Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima. Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu, dodaje "Indeks".
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading