Sombor
Foto: Promo/Alo!

On je istakao da su radovi na obnovi mosta, započeli 9. juna ove godine, a okončani za samo četiri i po meseca. Ukupna vrednost radova je oo 132 miliona dinara.

Radovi su, precizirao je ministar, obuhvatili kompletnu rekonstrukciju kolovoza, pešačko/biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutraše strukture, električnih i vodovodnih linija.

- Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor – Apatin - poručio je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko/biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

- Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice Osmeh Srbije koju počinjemo da gradimo već ove godine od Bačkog brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor - Vrbas. U okviru projekta „Čista Srbija“ u Somboru gradimo  82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu. Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A, uz velike projekte, idu i ovi, naizgled, mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu…  Podižu kvalitet njihovog života. A, to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija, i da u svakom delu radimo ovakve brojekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče - rekao je ministar Goran Vesić.

BONUS VIDEO:

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading