Porodica Salma
Foto: Privatna arhiva/printscreen

Stravičan zločin dogodio se 24. januara 2005. godine, a tela članova porodice pronađena su tek nedelju dana kasnije, odnosno 1. februara.

Zločin je počinjen nad članovima tri generacije porodice Salma, a ubijeni su Jožef (69), njegova supruga Jolan (64), njihov sin Nandor (40), njegova supruga Neli (34), kao i njihovo dvoje dece David (13) i Beti (9).

Ubijeni za 10 minuta

Masakr se dogodio u dve porodične kuće u istom dvorištu na Segedinskom putu, a kako su tada mediji pisali, zločin je izvršen za 10 minuta.

Ceo slučaj otkriven je zahvaljujući učiteljici devetogodišnje Beti, koja je, nakon što je videla da se ne pojavljuje danima u školi i da ne može da stupi u kontakt sa njenim roditeljima, pozvala njenog dedu Arpada Sabou.

On se tada uputio ka njihovoj kući, koja je bila zaključana. Kako mu je sve bilo čudno, a pogotovo zbog činjenica da porodica Salmo nije zaključavala vrata, pozvao je policiju.

Ubrzo je otkriven užas.

Telo male Beti pronađeno je u sobi, a telo njenog brata Davida nađeno je u kupatilu. Tela njihovih roditelja Nandora i Neli pronađeni su u trpezariji i sobi, a na svima su uočeni tragovi vatrenog oružja.

U drugoj kući u njihovom dvorištu, gde su živeli Nandorovi roditelji, pronađeni su Jožef i Jolan koji su bili zaklani. Jolan je, prema tragovima sa lica mesta, prethodno prala sudove, a Jožef je sedeo u fotelji.

Tokom istrage ustanovljeno je da je najverovatnije bilo više napadača, a nije isključeni ni da su duže vreme pripremali zločin.

Kako su mediji tada pisali, Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala iz Beograda i tadašnje Okružno javno tužilaštvo u Subotici oglašavali su se tvrdnjama da je šestočlanu porodicu Salma ubila organizovana kriminalna grupa iz koristoljublja.

Ipak, ubice do danas nisu otkrivene, odnosno njihov identitet nije poznat. Pretpostavke su da je više hiljada ljudi saslušano tokom istrage zločina, a opet, ništa od toga nije doprinelo tome da se rasvetli zločin.

Likvidirani zbog dijamanata

O motivu zločina godinama se govorilo.

Od samog početka spekulisano je da je bogatstvo u pitanju, s obzirom da je ubijena porodica bila imućna. Nekoliko godina od zločina pojavila se informacija da je porodica u kući krila dijamante, koji su bili ugravirani u nakit.

Koliko je porodica bila imućna govori i imovina koja je ostala iza njih – četiri kuće u Horgošu, jedna u mestu Domasek (Mađarska), voćnjaci u horgoškom ataru pod jabukama i breskvama, četiri putnička automobila, kombi, kamion TAM i čak pet traktora s priključnim mašinama i drugo.

Porodica Salmo je, prema rečima komšija, živela povučeno. Bili su upućeni jedni na druge, a ono što je izvesno, jeste da pre zločina nije bilo nikakvih naznaka da im je ugrožena bezbednost, niti su se ikad žalili.Zločinci punih 18 godina nisu otkriveni.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 DUŠ(M)ANKA HLADNOKRVNI UBICA Ubila svog supruga da bi se dokopala njegovog stana! #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading