KRVAVA BABA UMRLA NA SLOBODI Sramne reči Medlin Olbrajt o stradaloj iračkoj deci nikada neće biti zaboravljene (VIDEO)
EPA

U jednom intervjuu 1996. godine, novinarka pita Medlin Olbrajt da li je smrt pola miliona Iračke dece, čiji je broj daleko veći od broja stradale dece u Hirošimi, „vredna“ cena onoga za šta se oni zalažu, na šta Olbrajtova samouvereno odgovara da je odluka bila teška ali da ona, tj oni, veruju da je vredno.

Šokiran izraz voditeljke i javnosti nakon ove skandalozne poruke, Medlin Olbrajt nije sprečio u daljem zalaganju za sejanje smrti po svetu.

Pre dve decenije, 19. marta 2003. godine, američki predsednik Džordž Buš naredio je invaziju na Irak. Buš i visoki zvaničnici administracije SAD ponavljali su Amerikancima da je "irački diktator" Sadam Husein "naoružan do zuba" i da "poseduje oružje za masovno uništenje", kao i da je "u savezu sa Al Kaidom".

Međunarodni krivični sud nikada nije izdao nalog za hapšenje Medlin Olbrajt i Džordža Buša. Olbrajtova je umrla na slobodi, 23. marta 2022. godine.

Umesto za njima, MKS izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina tereteći ga za ratne zločine u Ukrajini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading