MILO ĐUKANOVIĆ SE POVLAČI SA VLASTI?! Sklopio dogovor sa liderima EU, traži samo jedno!
Shuterstoock

- Đukanović je stavio do znanja da je, ako je on prepreka bržim evropskim integracijama Crne Gore, spreman da napravi korak unazad i da se povuče sa vlasti, ali je zatražio da mu se dozvoli da siđe sa političke scene sa dignitetom i na svoj način. Od ključnih figura u EU (misli se na šefove država i vlada i najviše predstavnike EU) Đukanović je dobio podršku za takav čin, i ako bude održao reč, za EU će to biti sasvim fer rešenje - kaže za Vijesti izvor iz jedne od vodećih članica Evropske unije upućen u crnogorski dosije, navodi se u tekstu koji potpisuje kolumnista Vijesti Željko Pantelić.

U tekstu se navodi da je predsednik Đukanović u poslednje vreme bio konstruktivniji nego ikada kada je u pitanju evropski put Crne Gore i da je prestao da stavlja klipove u točkove pričajući jedno, a radeći drugo. Promena u ponašanju i delovanju Đukanovića je primećena i na osnovu toga se u Briselu nadaju da ovoga puta neće biti neprijatnih iznenađenja i da će sa istekom predsedničkog mandata sledeće godine biti spuštena zavesa na Đukanovićevu eru.

Štaviše, kako su Vijestima potvrdili izvori u Briselu i u državama članicama, "nalazimo se na prekretnici u evropskim integracijama Crne Gore, to jest u pregovorima o članstvu u EU. Sledećih par meseci bi moglo da bude odlučujuće".

Tvrdnje da je EU tražila da se povuče sa političke scene jer je kočničar EU integracija su mediji i ranije objavljivali ili je Đukanović uvek demantovao uz ocenu da će sam odlučiti da li će se i kada povući.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Luka

06.07.2022 17:00

Lopov sa lopovima pravi sporazum,ali sud naroda će ga stići