AMERIČKA AMBASADA VIŠE NIJE BEZBEDNA Dva važna objekta SAD mogu biti napadnuta u svakom trenutku (VIDEO)
Foto: Printscreen

Irački izvori izvestili su da su se u to vreme čule sirene za uzbunu u veoma obezbeđenoj zelenoj zoni Bagdada, gde se nalaze američka ambasada i baza Union III.

- Ashab al-Kahf je u svom saopštenju naveo da su trupe američkog marinskog korpusa trenutno prisutne u Uniji III. Ashab al-Kahf je saopštio da su njegove bespilotne letelice zaobišle američke radare, sisteme protivvazdušne odbrane i sredstva za elektronsko ratovanje tokom smele izviđačke misije. Ova operacija i operacije koje će uslediti u budućnosti spadaju u pravo legitimnog odgovora na ono što američki okupacioni avioni rade kršeći irački suverenitet i špijuniraju irački narod - navodi se u saopštenju grupe.

Ashab al-Kahf je postao poznat nakon ubistva Abu Mahdi al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Jedinica narodne mobilizacije, i komandanta iranskih snaga Kuds, Kasema Sulejmanija od strane SAD pre više od dve godine.

Grupa je u maju objavila snimke američke ambasade i baze Union III iz vazduha koje je snimio jedan od njenih izviđačkih dronova. Ambasada SAD i baza Union III bili su napadnuti raketama i dronovima u više navrata u poslednjih nekoliko godina. Saopštenje Ashab al-Kahfa ukazuje da ova dva objekta još uvek nisu propisno obezbeđena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading