OVO JE CRNA LISTA NEPRIJATELJA RUSIJE Predsednik Dume objavio spisak - na vrhu je Amerika, ali treće mesto je šok za sve
Foto: Danijel Simić

Listu predvode SAD, sa 1.983 različite sankcije uvedene Rusiji, prema Volodinovom broju. Slede Kanada, Švajcarska, Britanija, EU kao jedinstvena celina, Australija i Japan.

"Uvođenjem nelegalnih sankcija Rusiji, ove države su izazvale skok cena energije i hrane. izjavio je ruski zvaničnik. "To su glavni krivci za sadašnje nevolje i buduće krize širom sveta", dodao je on.

Iako mnogi tvrde da je rat u Ukrajini pokrenuo skok cena, "Raša tudej" piše da su cene energije dostizale rekordno visoke nivoe u Evropi pre ruske ofanzive na Ukrajinu, kao i da sankcije Rusiji čine da sve bude još gore. Sankcije su takođe pogoršale rusku i belorusku hemijsku industriju, uključujući i đubriva, piše ruski medij.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je u sredu da ograničenja na rusku hranu i đubriva moraju biti ukinuta kako bi se izbegla velika kriza. U suprotnom bi "desetine miliona ljudi prevrnuli preko ivice u nesigurnost u vezi sa nabavkom hrane, praćenu neuhranjenošću i masovnom glađu u krizi koja bi mogla da traje godinama", upozorio je on.

 

 

Sve o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading