oliver stoun
Foto: EPA/EPA-EFE/ALEXEY DRUZHINYN /SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Stoun je u intervjuu za današnju "Politiku" osvrćući se na činjenicu da Srbija jedina nije uvela sankcije Rusiji rekao da poštuje takvu principijelnost naše zemlje.

"Vodite mudru politiku i imate prijatelje", istakao je on.

Na opasku da u Srbiji ima zanimljivih priča, koje bi možda mogle biti iskorišćene za neki njegov sledeći film Stoun je odgovorio: "Došao bih. Zaista bih to voleo. Volim Srbiju".

O izborima u SAD

Odgovarajući na pitanje kako se oseća zato što je Amerika pred izbore polarizovana rekao je da su ljudi frustrirani zato što ne osećaju da se njihovi lideri bave njihovim potrebama i dodao da i mediji lažu ljude i tako ih prisiljavaju da se bore među sobom a ne za sebe.

"SAD vole tenzije"

Komentarišući trenutnu političku situaciju u svetu, ponašanje Amerike i ubrzani napredak u proizvodnji i distribuciji oružja, Stoun je ocenio da je ovo vanredno stanje, stanje napetosti koje se Americi dopada.

"Moglo bi se reći da je sve delo vojnoindustrijskog lobija koji postoji i zarađuje zahvaljujući tenziji. Tenzija je važna. Stalna tenzija je neophodna. Stvorite tenziju sa Kinom, stvorite tenziju sa Rusojom, idite podržite Ukrajinu i izvršite državni udar u Ukrajini. To je sjajno. Mi to volimo", rekao je on.

Na pitanje da li će se svet promeniti odgovorio je da hoće kada se Amerika promeni ali da je to teže nego što se misli.

"Promena mora da bude. Svetu je potrebna revolucija", zaključio je Oliver Stoun koji se na ovogodišnjem 77. Kanskom festivalu predstavlja dokumentarnim filmom "Lula" čija je tema brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading