Antje Lenderts
Foto: Alo/Profimedia

Da će Berlin prvi dobiti reč na početku sednice moglo je da se nasluti, jer je upravo Nemačka, zajedno sa Ruandom, predlagač sramne rezolucije i najveći zagovornik njenog usvajanja.

Međutim, do poslednjeg trenutka trajala su pokušaji da se na Ist Riveru pronađe zrno razuma među silama koje po svaku cenu hoće da proguraju dokument, i da se celom pravdoljubivom svetu bar ne gura prst u oku time što će uvodnu reč dobiti Nemačka, država koja je bila odgovorna za najstrašnije zločine u istoriji čovečanstva.

Prema planu koji je potvrđen, prva će mikrofonu prići stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lenderts, koja se „proslavila“ baš aktivnostima tokom antisrpske kampanje i prikupljanja glasova za rezoluciju. Ona je išla lično u Keniju, te u latino-američke zemlje kako bi lobirala za usvajanje sramnog dolumenta protiv srpskog naroda.

Kad Lendertsova bude predstavila Rezoluciju u Generalnoj skupštini UN, očekuje se odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića. A on je prethodnih dana više puta ponovio da će glasanje na na Ist Riveru biti svojevrsni lakmus-papir, koji je pokazati koje je istinski prijatelj Srbije, a ko će biti svrstan u kategoriju – partnerske zemlje. Vučić je poručivao i da poraz neće biti onakav kako su planirale velike sile.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading