Teroristički napad u Moskvi
Foto: AP/Vitaly Smolnikov (STR)

"Već nekoliko godina mi smo na ivici katastrofe, a to je i sinoć naglasio predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić, kada je rekao da taj događaj može biti snažan zamajac koji će zlopotrebiti one strane u sukobu ili oni politički subjekti kojima je do globalnog rata stalo", rekao je Karanović za Tanjug komentarišući izjavu Vučića koji je rekao da teroristički napad u Moskvi može imati dalekosežne posledice.

Karanović napominje da u ovoj ranoj fazi ne postoje pouzdane informacije o tome šta se konkretno dogodilo, i da sada vidimo samo užas.

"Svi mi i u našoj zemlji, ali i širom sveta, koji su malo razumni osećaju i tugu i pod snažnim su užasnim utiskom zbog onoga što se dogodilo u Moskvi", rekao je Karanović.

Karanović smatra da će ruski obaveštajno-bezbednosni aparat, uskoro ponuditi odgovore o tome ko stoji iza masakra.

"Kažu Islamska država je, videćemo da li je to Islamska država, možda i jeste, Možda i jesu njeni teroristi, ali mene interesuje ko je organizator", rekao je Karanović.

Karanović ocenjuje da Vučić nije bez razloga održao današnju sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost i veruje da će sada mnoge zemlje sada podići stepen zaštite bezbednosti u vezi sa odbrambenom politikom.

"Razumljivo je da će to činiti i Srbija, koja se nalazi pred velikim bezbednosnim izazovima. Važno je to da će Srbija ostati bezbedna, odnosno da neće učestvovati u svetskim sukobima, za koje se bojim da su pred nama i da su oni sada neizbežni", ocenio je Karanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading