aljbin kurti
Foto: Printscreen

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razmišlja o raspisivanju prevremenih izbora u lažnoj državi Kosovo! Pritisnut sa svih strana, pre svega od političkih aktera iz Prištine, ali i jednog dela međunarodne zajednice koji mu zameraju veliku stopu kriminala i korupcije, loš životni standard i sve češće napade na srpsku zajednicu, na to je primoran.

Kurtijeva izjava da će raspisati izbore dolazi samo nekoliko dana nakon sastanka s američkim zvaničnikom Gabrijelom Eskobarom, koji mu je uvrnuo uši i praktično ga primorao da Manastiru Dečani vrati nasilno oduzetu zemlju.

- Potrebne su dve trećine poslanika da se raspusti skupština i nema druge opcije da se automatski izađe na izbore. Opozicija to može da urade zajedno s nama, ovo je moja ponuda, idemo na izbore kada opozicija hoće. Uvek sam spreman za birališta - rekao je Kurti.

Opozicione stranke su odmah prihvatile Kurtijevu ponudu o prevremenim izborima na tzv. Kosovu i pozvale ga da odmah raspusti tzv. skupštinu Kosova.

Memlji Krasnići iz DPK kazao je da će poslanici ove stranke odmah podržati predlog o novim izborima.

- Od jula prošle godine zovem i čekam da raspustite skupštinu i da što pre izađemo na izbore. Idemo odmah na izbore, ako imate hrabrosti i imate malo savesti za tešku situaciju u koju ste doveli zemlju - rekao je Krasnići.

Ova stranka Kurtiju zamera i to što, kako su naveli, stvara veštačke krize na severu u srpskim sredinama i što je bez ikakvog razloga nametnuo temu srpskog dinara. Pored toga, jedna od glavnih zamerki na Kurtijev račun je i izolacija ove lažne države koja je, kako su naveli, jedina zemlja na Balkanu koja nije dobila status kandidata za ulazak u EU.

Potpredsednica DPK Vljora Čitaku kazala je da je Aljbin Kurti tzv. Kosovo doveo u ćorsokak. I ona je konstatovala da je lažna država počela da gubi podršku svojih tradicionalnih saveznika.

- Kurti i vlada koju on vodi doveli su Kosovo u ćorsokak. To je polarizovalo društvo iznutra i zateglo odnose s našim saveznicima. Nijedan veliki projekat nije započeo, a kamoli završio - rekla je Čitaku.

Izmišlja invaziju da bi nastavio teror nad Srbima

Aljbin Kurti objavio je snimak na kojem se, kako tvrdi, vide srpski vojnici uz administrativnu liniju sa tzv. Kosovom.

-Svesni smo da Oružane snage Srbije sprovode redovne vežbe i koriste ih kao izgovor da izazovu namerne provokacije blizu granice sa Kosovom - rekao je Kurti i dodao da „pažljivo posmatra da li će srpski vojnici pokušati da pređu granicu“.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović kazao je da Kurti izmišlja invaziju kako bi nastavio represiju nad Srbima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading