Irena Vujović
Foto: Privatna arhiva/MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

„Drago mi je što sam danas u prilici da se lično uverim da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom. Deponija 'Dudara' je predstavljala ekološku bombu ovog kraja, zbog čega je zatvorena 2014. godine i od tada se na ovom mestu ne odlaže otpad. Međutim, nije urađena sanacija i taj veliki posao mi sada završavamo. Koliko je to važan projekat, najbolje govori činjenica da se deponija nalazi neposredno uz desnu obalu reke Save, na 500 metara od centra grada, a prve stambene zgrade udaljene su samo 100 metara“, rekla je ministarka.

 

Ona je istakla da je „Dudara“ treća nesanitarna deponija u Mačvanskom okrugu koja će biti sanirana uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a prethodne godine sanirane su i deponija u Bogatiću, kao i jalovište u Zajači.

Vujović je zahvalila gradskom rukovodstvu što su kandidovali dobar projekat sanacije nesanitarne deponije, ali i što imaju inicijativu za druge zelene projekte koji su važni za građane.

„U zelene projekte u Šapcu tokom tri godine uloženo je više od dva miliona evra. Pored kapitalnog projekta sanacije 'Dudare', u Šapcu i okolini uklonili smo 11 divljih smetlišta, realizovali smo projekte pošumljavanja, a menjali smo i kotlove u pet škola, kako bi obezbedili bolji kvalitet vazduha. Pokazali smo da smo dobar tim sa lokalnom samoupravom i nastavićemo da radimo zajedno na unapređenju životne sredine za dobrobit građana“, rekla je ona.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading