"MOŠTI SVETOG NIKOLAJA TREBA BACITI PSIMA!" Sramna i brutalna kampanja protiv SPC
Foto: Printscreen/youtube

To je u momentima brutalne kampanje koja se danima bukvalno sa svih strana vodi protiv SPC i patrijarha Porfirija poručila građanska aktivistkinja Jelena Đurović, koja je i osnivač i bivša potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka...

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, kako se predstavlja, a trenutno je angažovana i u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savetu u Republici Srbiji, napisala je jeziv tvit, komentarišući to što će mošti Svetog Nikolaja Žičkog (Velimirovića) biti iznete i postavljene na čelo Spasovdanske litije 25. maja u Beogradu.

„Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima, ali psima čiji su vlasnici evropski Jevreji skloni higijeni“, sramno je napisala Đurovićeva i zgrozila sve koji su to pročitali.

Đurovićeva je ovih dana tek jedna u nizu onih koji udaraju na SPC i patrijarha Porfirija. Ovim što je uradila stala je u red sa Draganom Šolakom, njegovim jurišnicima poput Marka Vidojkovića i Nenada Kuličina, funkcionerima DS Gorana Ješića i Draganom Rakić, Brankice Janković i Zorane Mihajlović i tako dalje...

Opoziciona novinarka Tatjana Vojtehovski čak je pozvala na okupljanje tokom Spasovdanske litije, 25. maja, na kom bi se „poslala jasna poruka patrijarhu Porfiriju“. S obzirom na to da će tada još u toku biti i prolećno zasedanje Sabora SPC, ko god ume da čita između redova pročitaće njenu pravu poruku, a to je ne samo da se omete litija na kojoj će se okupiti veliki broj građana već i da se nekako prekine crkveni sabor. To se, uostalom, može zaključiti i iz komentara na društvenim mrežama na ovu njenu objavu.

„Ubijeno je 18 žena od početka godine. Svaki treći dan u maju je ubijena jedna žena. Patrijarh nas naziva jadnicama i bednicama koje su došle na jasle. Pozivam žene da se organizujemo i poručimo patrijarhu na litiji transparentima da je to što radi mržnja prema ženama“, napisala je Tatjana Vojtehovski, optužujući maltene Crkvu za to što su žene ubijene, što je ne samo podla montaža i zamena teza već i izuzetno opasna poruka kojom je nacrtala patrijarhu metu na čelo.

Vidojković nazvao Porfirija bratadom nakazom u suknji

Marko Vidojković i njegov partner u emisiji „Dobar, loš, zao“ Nenad Kulačin, koji rade za tajkuna Dragana Šolaka, pokušali su da u mržnji prema Crkvi i državi prevaziđu Jelenu Đurović. U svojoj emisiji oni su, između ostalog (a trudimo se da izbegnemo najprostačkije uvrede), opisali patrijarha Porfirija kao „bradatu nakazu“, „bradatog jadnika u suknji“ i tako dalje.

- On je bradata nakaza, bradati jadnik u suknji kojeg treba ka*ati - jezive su reči koje je izgovorio Vidojković, uz smeh njegovog pajtosa Kulačina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading