KINEZI OSVAJAJU NEBO Novi borbeni avion srušiće sve rekorde (VIDEO)
Foto: chinamil.eng

Letelica se vidi vrlo kratko, dizajnom podseća na nevidljivi lovac Chengdu J-20, ali bez uobičajenog repnog dela.

Na snimku su prikazani i drugi kineski aduti, poput lovca JH-7, bombardera H-6, transportera Y-20, zatim razni dronovi i ruski Su-27.

Minimalna vidljivost

Podsećamo, borbeni avioni 6. generacije privlače veliku pažnju, a najviše se govori o projektima NGAD (SAD) i Tempest (EU).

Navedene letelice krasi dizajn, poput “krila”, koji obezbeđuje minimalnu radarsku vidljivost, prostor za veću količinu goriva i unutrašnje spremnike za naoružanje.

Istovremeno, očekuje se da koriste AI (veštačku inteligenciju) i najnaprednija tehnološka rešenja.

Kina ne zaostaje za konkurencijom, a prikazana letelica deluje identično konceptu koji je otkriven 2022, tokom tradicionalnog aeromitinga u Džuhaju.

 

 

Nevidljivi bombarder

Kineske sofisticirane letelice i ranije su bile u žiži javnosti, a posebno nevidljivi H-20, o kojem više možete OVDE saznati.

Tamošnje Ratno vazduhoplovstvo (PLAAF) objavilo je promotivni video, početkom 2021, gde smo videli obrise bombardera dizajniranog da nosi konvencionalno i nuklearno oružje.

Prošlog avgusta, na društvenoj mreži Weibo osvanule su i fotografije makete H-20.

Zapad s pažnjom prati dešavanja u Kini, a posebno glasine da njihov lovac 6. generacije ulazi u službu do 2035, dok bi prvi (probni) let mogao da se organizuje između 2026. i 2028.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading