"ŽRTVE NASILJA SE DOVODE U DNEVNOPOLITIČKO BLATO!" Ženska parlamentarna mreža reagovala na tvit Jeremićeve poslanice
Foto: Twitter/printscreen

Svaka žena žrtva nasilja na ovaj način je unižena i stavljena u službu dnevnopolitičkih razmirica stranke koja sebe smatra dostojnom da se nazove “narodna”.

Sramno je da bilo ko u današnjem društvu, a posebno narodna poslanica, žene posmatra u kontekstu objekta “nad” kojim se vrši nasilje. Takvim neznanjem dovodimo u pitanje sve one vrednosti za koje smo se kao društvo godinama trudili da postavimo kao standard. Samo iz tog razloga, podstaknuti smo da nastavimo dalje na pravi način u najvažnijoj borbi - nulte tolerancije na bilo koji vid nasilja prema ženama. 

Na ovaj način se na velika vrata žrtve nasilja uvode u dnevnopolitičko blato, koje očigledno za predstavnike Narodne stranke, predstavlja legitiman vid političke borbe.

Činjenicom da je ovu fotografiju objavila poslanica i potpredsednica Narodne stranke, jasno je da je to stav i ove stranke i njenog lidera Vuka Jeremića. 

Nedopustivo je da se u stranci u cijim redovima se nalazi pukovnica, koje svoje iskustvo u borbi protiv porodičnog nasilja ističe kao najveći adut, podstiče narativ kojim se žrtve nasilja dodatno viktimizuju na jedan način koji do sad nije viđen.

Politika odgovornosti i borbe za prevenciju nasilja prema ženama ogleda se u 365 dana aktivizma za ravnopravnost žena i položaj dostojan majke, sestre, bake, supruge…

Obaveštavamo javnost da je na adresu Ženske parlamentarne mreže stiglo na desetine zahteva narodnih poslanica i građana i građanki da se Narodnoj stranci suspenduje učešće u radu Ženske parlamentarne mreže. O istim ćemo se odrediti na prvom sledećem sastanku.

Komentari (0)

Loading