VUČIĆ O NAMERAMA KURTIJA Biće teško i za Srbe na Kosovu i Metohiji
Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom razgovora, on se osvrnuo i na trenutno stanje na Kosovu i Metohiji, kao i na poteze tamošnjih privremenih institucija.

- Postoje dvostruke namere. Jedna je da se unize Srbi i da im se dodatno oduzmu prava. A druga je vrlo pragmatična odluka Kurtija, i nekih koji bi želeli da smanje broj glasova liste koje nosim. Ovaj drugi deo računam da nije ni važan, razlika u glasovima će biti veća. Ali ovaj prvi je zabrinjavajući. U svetu su spremni, misleći da su doterali cara do duvara, da prećute nameru Aljbina Kurtija da izaziva i nestabilnost i probleme u regionu. Naše je da ne upadnemo u zamku, posebno u ovom trenutku - rekao je predsednik.

Vučić dodaje da se postavlja pitanje - šta ćemo dan kasnije, ako dođe do konfrontacije.

- Mi smo prihvatili mnogo kompromisa. Mnogo smo progutali, ali nismo hteli da kažemo kao Vlada Srbije Vladi Kosova, zato što bi to bilo defakto priznanje. Mi to ne možemo da uradimo. Ja mislim da to razumeju i na Zapadu. Biće teško i za Srbe na Kosovu i Metohiji. Nas hoće da uvuku u sukob govoreći da smo mi ruske sluge. Ako pogledate danas hrvatsku štampu, oni pišu "Brisel je prozreo igru Beograda u BiH". A kakvu igru, šta mi to igramo osim što ćutimo na svaku glupost koju čujemo. Šta je to Srbija uradila. Čime smo uvredili bilo koga - zapitao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Oxy

23.03.2022 09:33

Ситуација и у Европи и код нас је веома компликована. Треба бити веома политички мудар не би ли се сачували мир и стабилност а то председник Вучић свакако јесте

Stela

23.03.2022 11:28

Psihički teror koji Srbi na KiMu trpe je težak, ali molba nas svih je da izdrže još malo i da znaju da je Srbija svaki momenat uz njih!

Mira

23.03.2022 12:09

Zaista je van pameti ovo sto Kurti radi i brani narodu da glasa na KiM.