DELA GOVORE Lazar Ristovski i  Bojana Borić Brešković obišli Golubačku tvrđavu (VIDEO)
Foto: Printskrin

Lazar Ristovski je pri obilasku tvrđave rekao da kada se govori o kulturi i kulturnom nasleđu, kao i bilo kojoj civilizaciji, odnosno narodu, tada zaključujemo da je kultura uvek na prvom mestu. Međutim, istakao je Ristovski, ona ne može da bude prikazana u punom sjaju bez jake ekonomije. „Ono što je Aleksandar Vučić uspeo, malo ko je u istoriji Srbije uspeo. 

Stvorivši jaku ekonomiju naše zemlje, predsednik Vučić je stvorio i jaku kulturu. Odnosno, uspeo je da ono što imamo, a imamo mnogo, pokaže celom svetu.’’, zaključio je Lazar Ristovski.

,,Ovo je divna prilika biti na Golubačkoj tvrđavi, jer ako je uporedimo sa ,Srbijom, zaključujemo da je cela Srbija napredovala, baš kao i ova prelepa ,tvrđava“, napomenula je 

Bojana Borić Brešković. Ovom prilikom Borić Brešković istakla je da bi kulturu  približili ljudima, domaćim ili stranim građanima, moramo imati razvijen turizam, a on opet bez jake i dobre infrastrukture nije moguć. „Zato sam izuzetno ponosna na velika ulaganja kako u infrastrukturu, koja nam olakšava dolazak do ovakvih bisera naše Srbije, tako sam ponosna i na veoma velika ulaganja u samu kulturu.

Ta ulaganja su vidljiva, poput Narodnog muzeja, različitih, arheoloških lokaliteta i nebrojano drugih objekata kulture’’, naglasila je Borić Brešković.

BONUS VIDEO

Komentari (8)

Loading
Mina

24.02.2022 16:29

Svako ulaganje u kulturu je značajno, jer se tako čuva kulturno nasleđe jednog naroda , ali i otvara vrata za ubrzan razvoj turizma!

damir

24.02.2022 19:44

Veliki ljudi čine velika dela a naš predsednik Vučić i naša sadašnja Vlada su pokazali svoju ogromnu veličinu.

Anka

24.02.2022 21:20

Vlast ima fantasticne rezultate, na koje smo svi ponosni!

Nada

24.02.2022 22:01

Zaista mozemo da se pohvalimo istorijskim znamenitostima koje govore o karakteru nasega naroda! Uporni, prkosni i ponosni! Srbija se zahvaljujuci Vucicu menja, ekonomski jaca i napreduje!

Dejan

24.02.2022 22:02

Kultura je jako važna,moramo da negujemo i čuvamo kulturno nasleđe naše države,da brinemo o svojoj kulturi. Mi imamo mnogo toga da ponudimo svetu,možemo da budemo ponosni na našu državu. Vučić se borio za jaku ekonomiju ali je stvorio i jaku kulturu.

Biba

24.02.2022 23:26

Gospodin! Kako mi je drago da slusam Ristovskog i da je na pravoj strani!

Glumac

24.02.2022 23:29

Toliko smo ulagali u kulturu kao nikad do sad!

Uroš

25.02.2022 07:34

Goluvačka trvđava izgleda impresivno. Na ponos svih građana Srbije.