PUTIN ZASLUŽIO SRPSKU PODRŠKU Šešelj se hitno oglasio i poslao moćnu poruku! (VIDEO)
Foto: Marko Đoković

"Republika Srbija ne sme ni da razmatra da se pridruži sankcijama SAD i EU protiv Rusije i svako pridruživanje sankcijama protiv Rusije za Srbiju bi bilo ravno izdaji", rekao je Šešelj novinarima u beogradskim prostorijama stranke.

Istakao je da je neophodno produbljivanje saradnje sa Rusijom, odnosno pravljenje savezništva u ekonomskom, vojnom i u svakom drugom smislu.

"Srpska radikalna stranka se zalaže, ne samo za članstvo u vojnom savezu ODKB na čelu sa Rusijom, već i za otvaranje mešovitih srpsko-ruskih baza u Srbiji, što bi bila najbolja garancija odbrane naše zemlje i našeg neba, kao i bezbednosti naše zemlje na duži rok", ocenio je on.

Šešelj je kazao da bi Srbija trebalo da podrži predsednika Rusije Vladimira Putina i ruski narod, kao i akciju spašavanja ruskog naroda u Donjeckoj i Lugdanskoj narodnoj republici koji je bio pred etničkim čišćenjem.

On je ocenio da je Rusija tradicionalno bila bratska i saveznička zemlja Srbiji, kao i da se više puta u medjunarodnim odnosima kao iskreni prijatelj Srbije.

"Počevši odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije i sprečavanja donošenja sramne rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN", kazao je Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading