JEZIVO Đilas gazi preko mrtvih žena!
YT/ N1

Dno dna! Televizija N1 bliska vođi opozicije Draganu Đilasu i njegovom pajtosu Draganu Šolaku objavila je skandalozan plakat u kojem je, pozivajući se na podatke Nevladine organizacije „Autonomni ženski centar“, optužila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je kriv za smrt 298 žena u Srbiji u poslednjih 10 godina!

JEZIVO Đilas gazi preko mrtvih žena!

Printscreen/N1

 

 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici.

JEZIVO Đilas gazi preko mrtvih žena!

Foto: Printskrin

 

 

„Sram vas bilo. Tonete svakoga dana sve više, a u bezobzirnosti ste došli do toga da žene, žrtve nasilja, politički zloupotrebljavate. Nije strašno što ste toliko očajni, strašno je što ovim relativizujete i zločin i žrtvu. Nikad ništa strašnije nije viđeno u srpskoj politici“, navela je Brnabićeva na Tviteru.

Ništa manje nije šokirana ni direktorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

- Ovo je strašno i ne znam kome je palo na pamet da žrtve nasilja brutalno zloupotrebljava u svrhe predizborne kampanje! Kako neko može da uperi prstom u jednu vlast ili u jednog čoveka i optuži ga da je kriv za povećanu smrtnost žena. Prvo, smrtnost nije veća, pratim statistiku i taj broj je godinama približan, a drugo, žene su bile žrtve nasilja i u vreme Tadića i Miloševića, politika nema veze sa porodičnim odnosima i tragedijama. Ovo je zaista nezapamćena zloupotreba - izjavila je Stanojevićeva za Alo!

I članica predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić reagovala je na sraman plakat o žrtvama nasilja i dovođenja u vezu sa vlašću Srpske napredne stranke.

- Upravo ste najsurovije pljunuli na svaku ženu žrtvu nasilja! Zloupotrebili ste ih i stavili u pogon propagandne političke mašinerije koja je monstruoznija i od one najgore - Gebelsove! Ko ste i šta vam je agenda, jasno je! Sramno je to što umesto da sprečite nasilje, vi ga stvarate - poručila je Božićeva.

Odbijena tužba Đilasa protiv Malog

JEZIVO Đilas gazi preko mrtvih žena!

Foto: Ministarstvo finansija

 

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu Dragana Đilasa protiv ministra finansija Siniše Malog za povredu časti kao neosnovanu, navodi se u presudi.

Na osnovu presude Prvog osnovnog suda u Beogradu donete nakon zaključene usmene i javne glavne rasprave, 6. februara 2021. godine, utvrđeno je da je Dragan Đilas neosnovano tužio Sinišu Malog za povredu časti i ugleda, za izjavu od 29. decembra 2019. godine u kojoj ga je označio kao osobu koja krade.

Sud je potvrdio da Siniša Mali svojim izjavama nije pričinio štetu Draganu Đilasu.

Na osnovu presude, Đilas treba da isplati 69.900 dinara za troškove parničnog postupka Siniši Malom pošto je odbijen njegov zahtev za naknadu od 500.000 dinara za povredu časti sa zateznom kamatom.

Kako je navedeno u obrazloženju presude, Dragan Đilas je naveo da je Mali dao izjavu za javnost prenetu u više medija, a koja je bila usmerena u celini ka tužiocu, te da je ta izjava imala čak i naslov: „Đilas, umesto za ovu zemlju, radio za svoj džep“.

Mali je u toj izjavi rekao da je Đilas za to vreme znao samo da sprovede svoj lični investicioni plan baziran na enormnoj krađi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Rada

19.02.2022 07:35

Ako djiki pretuce svoju zenu i tasta, verovatno ce za to okriviti Srbiju i predsednika, jer , institucije ga nisu strpale u buvaru i ludaru. Pa djiki , pokazace ti narod gde ti je mesto.

MrKamenjarac

19.02.2022 09:26

i DUBRE ima vise karaktera od njega....

Ninkovic

19.02.2022 10:44

Đilas je bolesni gazitelj mrtvih Srpkinja

Dejan

19.02.2022 11:00

Žućo pa zar ti neodvali svoju ženu od batina pa i tasta pride?