Krivična prijava protiv Šefika Džaferovića
Foto: Printscreen

 

Kako su naveli, Džaferović je 17. novembra u Jablanici izjavio kako iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori, te su dodali da to "nije istina jer postoji više pravomoćnih presuda koje potvrđuju baš suprotno". 

 Budući da se radi o eklatantnom kršenju Članka 145a St. 3 KZ BiH, podnesena je Tužilaštvu BiH kaznena prijavu protiv njega, koju potpisuju dužnosnici HRS-a na čelu sa Slavenom Ragužem. Činjenica da prijavljena osoba obnaša funkciju člana Predsedništva predstavlja otežavajuću okolnost, što ovo kazneno delo čini naročito teškim, a što je zakonodavac jasno odredio Člankom 145a St. 7 zakona - istaknuto je u saopštenju HRS-a.

Optužili su Džaferovića da je jedan od onih koji ne samo negira zločine počinjene od strane ARBiH, nego u, kako su naveli, "glorifikuje vojne „uspehe“ iste u mestima gde su ljudi mučeni, silovani i ubijani samo zbog nacionalne i verske pripadnosti sudeluje i dan danas u tim zločinima".

- S time se konačno mora prestati! Zato ova kaznena prijava! Stavljamo na test objektivnost i nepristranost Tužilaštva BiH s kojim se toliko hvale u poslednje vreme, naročito nakon smene glavne tužiteljke - saopćeno je iz HRS-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading