SRBIJA NE MOŽE BITI DEO EU... Vučić saopštio dramatična saznanja srpskih obaveštajaca: Priština kreće u akciju 4. septembra!
Printscreen

Ovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo u uključenju iz Slovenije nakon sastanka sa evropskim zvaničnicima.

Predsednik je dodao da će razgovori sa Prištinom biti nastavljeni na nivou tehničkog dijaloga. Kazao je i da će Miroslav Lajčak uskoro posetiti Srbiju, ali da će doći i u Prištinu.

Priština kreće u akciju

Vučić je saopštio i da Beograd ima operativna saznanja da će Priština od 4. septembra krenuti u novu kampanju pokušaja ulaska u međunarodne institucije čime je Vašingtonski sporazum prekršen.

- Mene brine činjenica, a mi smo dobili i informaciju, ne od gospodina Lajčaka, već od naših obaveštajnih izvora da Priština do 4. septembra kreće sa novim akcijama lobiranja za priznanje, kao i prijema u međunarodne organizacije, što u potpunosti zaustavlja dalju implementaciju Vašingtonskog sporazuma - rekao je Vučić.

On je kazao da Priština kreće u novu akciju lobiranja za priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti, kao i sa zahtevima da budu prihvaćeni u međunarodnim organizacijama od Interpola do Uneska.

To će, uveren je predsednik, uneti dodatnu nestabilnost u regionu, a naše je da se na to pripremimo.

Aljbin Kurti

Vučić je izjavio da će se Srbija kad god bude bila pozvana u Brisel odazvati i da će biti spremna za razgovor.

On je to rekao novinarima na Bledu i kazao da je premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija video sa bine u publici.

Kako je rekao, veruje da će on uskoro ponovo krenuti po međunarodnim organizacijama sa lobiranjem.

Zapadni Balkan i EU

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će Zapadni Balkan biti više na agendi Evropske unije, nego što je to bio slučaj prošle godine.

- To čak i ovde na Bledu možete da osetite - rekao je Vučić i zahvalio organizatorima što su mu dozvolili da iznese ideje Srbije, ali i regiona Zapadnog Balkana.

- Govorio sam istinu, kao što sam postavio neka pitanja na koja nema odgovora, u vezi sa rastom, šta će biti posle odlaska nemačke kancelarke Angele Merkel - rekao je Vučić novinarima na Bledu posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom i učesća na panelu posvećenom budućnost EU.

Mnogo je važnije kako ćemo strateški da reagujemo na ključna pitanja, kao što su rast i napredak, dodao je Vučić.

 

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
sara

01.09.2021 13:01

To smo znali, možda je bolje ući u Evroazijsku uniju, a ne priznati Kosovo da bi se ispunila želja amerikancima i njihovim slugama!!!!!.

Alek

01.09.2021 13:31

@sara - A gde si ti sluga u Nemackoj, Austriji ili negde drugde.U Rusiji sigurno nisi a blebeces ko baba.

Mat

01.09.2021 16:18

Priština samo kuje maliciozne planove, ali sve će se karmički ispraviti, novac tu ne pomaže!

Nena

01.09.2021 17:34

Srbija želi mirno rešenje krize na KiM,današnji dan je bio prilika da se ti naši stavovi iznesu pred EU,mi sve radimo pošteno ali nisu svi takvi,Albanci rade sve samo ne pošteno i kuju razne planove i akcije ali na takav način nemam se,nece nista dobiti

Мијо

01.09.2021 21:25

Најбитније од свега је да сачувамо своју земљу. ЕУ нам није толико битна која нам је битна територија КИМ-а.

Klara

02.09.2021 00:55

Srbija sve što radi, radi pošteno. Albanci moraju da shvate da te igra ne piju vodu.

Dragan

02.09.2021 02:09

Ako je uslov da priznamo nezavisnost KIM-a onda nisam za niti sam zainteresovan za pristup u EU.