SASTANAK MINISTARA FINANSIJA SRBIJE I CRNE GORE Spajić-Mali: Dosta potencijala za ekonomsku saradnju dve države
Ministarstvo finansija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministrom finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojkom Spajićem, a na sastanku je bilo reči o ekonomskoj saradnji dve zemlje, za koju je ocenjeno da je dobra, ali i da postoji prostora za njen dalji napredak.

Ministri su se saglasili da su imali veoma konstruktivan sastanak, na kojem su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svetu, s obzirom na pandemiju korona virusa koja ima značajan uticaj na sve svetske ekonomije.

Na sastanku je bilo reči i o inicijativi "Open Balkan" i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces.

Mali i Spajić su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Srbije i Crne Gore, a u narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju dve zemlje i da se kroz tu saradnju mogu ostvariti brojni benefiti za privredu i građane i Srbije i Crne Gore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading