Vulin: Hrvatska politička i medijska scena grade se na mešavini kompleksa i mržnje prema Srbiji
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Vulin je podsetio javnost da je Pavelić u vreme NDH donosio rasne zakone koji su imali zadatak da daju pravni osnov za istrebljenje Srba.

- To je bilo u Hitlerovoj NDH, a u Milanovićevoj i Plenkovićevoj Hrvatskoj, članici EU, Vučiću se određuje koje će ime nadenuti svom sinu. Ako bi bili prizemni, zlobni i glupi kao pisci tekstova u Jutarnjem listu, onda bi trebalo da tražimo progon svakog kuma i oca koji je svom sinu ili kumčetu dao ime Ante, Adolf, Andrija, Dinko, Jure, Miro, Franjo i svi drugi kojima smo zapamtili imena po ustaškim i nacističkim zločincima. Hrvatska politička, ali i medijska scena gradi se na mešavini kompleksa i mržnje prema Srbiji i Srbima - izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući na napade Jutarnjeg lista na predsednika Srbije, jer je sinu dao ime Vukan.

Ministar Vulin naglasio je da to što se Vučićev sin zove Vukan da to govori da su mu otac i majka Srbi i da su mu dali lepo ime.

- Mogli su da mu daju i neko drugo ime, i dalje bi bili Srbi i dalje bi voleli svog sina, i dalje bi budale i kompleksaši iz Hrvatske politike i medija mrzeli Srbe, a posebno Vučića, jer je ojačao Srbiju. Ako je nekome nejasno zašto je potrebno da Srbi zajedno odlučuju o svemu što im određuje postojanje, neka pročitaju kako Jutarnji list, bez osude ijednog državnika iz Hrvatske, napada Vučića što mu se sin zove Vukan - izjavio je predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
lela

25.07.2021 16:18

Hrvatska drzava nastavlja politiku nekadašnje NDH.

Lola

25.07.2021 16:38

Hrvatska i dalje živi u prošlosti i nastavljalja da širi mržnju.

Dragan

26.07.2021 03:24

Čast pojedincima ali Hrvati su proustaški narod i to se čak i ne trude da sakriju a kao takvii dobri su Evropi. Šta reći.

Maja

26.07.2021 07:48

Neverovatno je koliko Hrvati i dan danas ne vole nas Srbe a ni oni ne znaju zašto,šta mi njih diramo?

Божана

26.07.2021 08:28

Сви ми то знамо. Ништа Вулин ново није рекао.

TADEJ

26.07.2021 09:00

Hrvati su toliko kivni na Srbiju da je to strasno a to je samo iz ljubomore!

sasa

26.07.2021 09:15

Jasno nam je da su Hrvati opsednuti nama i da imaju kompleks od Srbije