Brnabić: Pregovaramo sa fanaticima!
Printscreen

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu, poručila je premijerka Ana Brnabić uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

U Briselu će se prvi put sastati predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, a Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore.

- Žao mi je što nisam u Briselu, svim srcem sam uz predsednika, neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na KiM - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi.

- Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Ali nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu - rekla je premijerka.


Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
stevo

15.06.2021 10:53

Pristina bi morala da se uozbilji i da pocne da saradjuje po pitanju dijaloga

KIA

15.06.2021 10:55

Takodje i cela Srbij je uz naseg predsednika.

zarko2

16.06.2021 01:28

Vlasti tkz KIM i jesu pravi fanatici

Dragan

16.06.2021 02:29

Šta drugo ocekivati od Albanaca nego da provociraju i miniraju svaki pokušaj dogovora i dijaloga.