PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS U BRISELU: Kurti će pokušati da napravi predstavu i minira dijalog!
Tanjug/Zoran Žestić

 

Analitičarka Jelena Vukoičić ističe da je potpuno jasno da ne možemo očekivati ništa konstruktivno od susreta u Briselu.

- Nakon sastanka neće biti bilo kakvih pozitivnih pomaka u dijalogu, koji je već dugo vremena u pat poziciji. Jasno je da Kurti sprema još jednu u nizu predstava koja Srbe treba da prikaže kao zločince i jedine krivce kako bi podupreo svoje apsurdne zahteve za tužbu za navodni genocid protiv Srbije - objasnila je ona za Alo!.

Političar Zoran Baki Anđelković smatra da je Kurtijev potez da na pregovore dovede Sarandu Bogujevci, devojku koja je kao devojčica preživela napad srpskih paravojnih jedinica, predstava za malu decu.

- U sukobima i ratu uvek ima nesrećnih slučajeva na svim stranama. Predsednik Srbije bi mogao da dovede 250.000 proteranih sa Kosova. Oni su naučili da stalno ponavljaju da su Srbi činili zločine - kazao je Anđelković.

Narodni poslanik Milovan Drecun smatra da nije realno da dođe do suštinskog približavanja stavova Beograda i Prištine.

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS U BRISELU: Kurti će pokušati da napravi predstavu i minira dijalog!

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

- To je tako zbog veoma ekstremnih, štetnih i neprihvatljivih stavova koje zauzima Priština, a koji se odnose na to da oni žele da isključivo Srbija prizna lažnu državu Kosovo, još i prete nekakvom tužbom za nepostojeći genocid. Proboj u takvim uslovima u razgovoru je teško napraviti. Kurti pokazuje mržnju prema Srbiji. Njega dogovor sa Beogradom ne zanima. On želi veliku Albaniju - objasnio je Drecun.  

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da Kurti na pregovore gleda kao na način da podiže sebi rejting.

- On će se ponašati nekooperativno, ekstremistički kako bi pokazao da je on najveći borac za albansku stvar, tako da to nije dobar put za pronalaženje bilo kakvog kompromisa - kazao je Anđelković.

Šainović: Srbija neće koristiti trikove

Nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović kaže da je Kurti treći premijer tzv. države Kosovo koji je doveo do diskontinuiteta u pregovorima.

- Ovaj sastanak će da posluži da se albanska strana predstavi i kaže šta uopšte misli. Kurtijevi potezi ne služe pregovorima. On predstavlja sebe kao novog „borca“. On se nije borio  puškom, ali želi da pokaže da je agresivniji od svih pre. Zato dovodi žrtvu, a Srbija se neće služiti takvim potezima - objasnio je Šainović.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
stevo

15.06.2021 10:48

Sta drugo ocekivati od Albanaca nego da provociraju i miniraju svaki pokusaj dogovora

popovic77

16.06.2021 01:27

To nije nista novo da ce Kurti od dijaloga pokusati da napravi predstavu

Dragan

16.06.2021 02:28

Srbija se nikada i ni po koju cenu neće odreći KiM-a.