VUČIĆ IZ BRISELA: "Srbija ostaje vojno neutralna, čuvaćemo mir na Kosovu" (VIDEO)
Foto: Alo!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas posle podne krenuo je sa Brda kod Kranja put Brisela, gde se sastao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Aleksandar Vučić i Jens Stoltenberg su se obratili javnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na dobrodošlici Stoltenbergu i izjavio da je zadovoljan temama razgovora.

"Imali smo određenih pitanja o određenim nagađanjima i dobili smo jasan odgovor generalnog sekretara. On je istakao važnost KFOR-a. Mislim da će to dovesti smirenje u srcima ljudi, ne samo na Kosovu i Metohiji, već u celom regionu", rekao je Vučić. 

Foto: Alo!

 

 

Predsednik kaže da Srbija ostaje vojno neutralna.

"NATO i UN ostaju posvećene KFOR-u na osnovu mandata UN. Nema promene u planovima, kada se govori o misiji KFOR-a", rekao je Stoltenberg.

Predsednik Vučić je istakao da je zadovoljan onim što je čuo i istakao važnost takvog stava za Srbiju.

Alo

 

 

Vučić kaže da Stoltenberg zna sve probleme regiona. 

"On zna kako problemi u regionu moraju biti regulisani", rekao je Vučić.

Vučić je prošle nedelje rekao da će jedna od velikih sila uskoro zvanično zatražiti povlačenje sa Kosova i Metohije misije Kfor, međunarodnih mirovnih snaga pod vođstvom NATO-a, kao i Misije UN na Kosovu i Metohiji (Unmik), ocenivši da bi to za Srbiju bila „apsolutna katastrofa“.

"Ne znam da li je neko svestan šta bi to značilo, veoma me brine", kazao je Vučić.

Vučić je tada naveo i da će zamoliti Stoltenberga da založi svoj uticaj da ne do]e do povlačenja Kfora sa Kosova i Metohije.

Stoltenberg je izjavio da su NATO saveznici u potpunosti posvećeni KFOR-u.

Generalni sekretar NATO-a rekao je da se raduje budućoj saradnji sa Srbijom.

 

  Kliknite za više vesti

Komentari (3)

Loading
Ivana

17.05.2021 20:38

KFOR i UNMIK su zaista potrebni našim građanima na KiM da bi ih zaštitili, vreme je da se okrenemo budućnosti ekonomskom napretku i razvoju našedržave. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Dragan

18.05.2021 02:58

I dalje smo prvi stavu da ne budemo članica NATO-a ali sa svima želimo dobre odnose.

KIA

18.05.2021 06:53

KFOR i UNMIK su zaista neophodni našim građanima na KiM da bi ih zaštitili, vreme je da se okrenemo budućnosti ekonomskom napretku i razvoju našedržave. Srbija se danas cela razvija i gradi.