Milan Radoičić
Foto: Alo/Srpska lista

Njegovo reagovanje prenosimo u celosti:

- Kampanja koja se u pojedinim autošovinističkim medijima vodi protiv moga klijenta Milana Radoičića ukazuje na nekoliko stvari:

Prva je da je uređivačima i finansijerima takvih glasila stalo do toga da se čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji kriminalizuje i u pitanje dovede njegovo neprikosnoveno pravo da brani svoj goli opstanak, kome preti zločinački i šovinistički režim Aljbina Kurtija. 

Želja onih koji diktiraju takve tekstove je i da se raskine organska veza srpskog naroda u centralnoj Srbiji i Srba na Kosovu i Metohiji, a time i sruši duh solidarnosti koji je najčvršća garancija opstanka našeg naroda u južnoj pokrajini i njenog opstanka u okviru Srbije.

Cilj je i da se Aljbin Kurti i njegovi fašisti amnestiraju od bilo kakve odgovornosti za sprovođenje puzećeg etničkog čišćenja na Kosovu i Metohiji, a teret krivice prebaci na Srbe, iako niko normalan ne može imati nedoumice ko je tamo zločinac a ko žrtva. 

petronijev prenosi pismo radojičića

Alo!/Masanori Jošida

 

Stalna nastojanja da se moj klijent javno optuži i osudi za raznovrsna krivična dela, sad čak i nove bolesne insinuacije da je neko izvršio samoubistvo zbog navodnog sukoba sa njim (sa kojim, je  uzgred, imao prijateljske odnose do kraja života), ima za cilj i da se satanizuju i dehumanizuju oni koji sa njim dolaze ili su dolazili u kontakt, što samo dodatno potvrđuje da cilj napada nije samo gospodin Radoičić, već država Srbija i njena borba za Kosovo i Metohiju. 

Neću ovde apostrofirati ni medij niti navodnog autora najnovijih kleveta protiv moga klijenta, kako ne bi usledile optužbe o nekakvim pritiscima ili osporavanju slobode govora i mišljenja. Iz istog razloga neću zadovoljenje za objavljene klevete potražiti na sudu, iako moj klijent ima pravni osnov da takvu vrstu zadovoljenja dobije. Pišite šta god hoćete, istinu ne možete da ugušite!

Kada neko hvali Kurtija, a napada srpske borce za slobodu, jasno je i kakav je i za čiji interes radi. Kao čovek i pravnik, siguran sam da su i Srbija i srpski narod dovoljno zla preživeli i dovoljno naučili da bi danas neko agenturno glasilo moglo da im proda rog za sveću - zaključio je Petronijević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading