kfor
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

- Danas, u 15.30 po lokalnom vremenu, vojnik italijanske vojske zaposlen u baza KFOR-a u Novom Selu je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok se nalazio u vojnom vozilu duž puta koji povezuje opštinu Peć i Klina. Vojnik je, u kritičnom stanju i bez svesti, odmah prevezen helikopterom u američke bolnice u Prištinu, ali je preminuo - navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da se u vozilu koje je učestvovalo u nesreći nalazio se i još jedan vojnik koji je prevezen u svesnom i stabilnom stanju u kamp Viljađo Italija kolima hitne pomoći, a potom poslat u vojnu bolnicu u Kamp Film Sitiju radi daljih provera.

Komandant KFOR-a, general major Ozkan Ulutaš izrazio je saučešće. - Izražavam iskreno saučešće. Moje misli su sa porodicom i prijateljima vojnika koji je preminuo u ovim tragičnim okolnostima. Želimo i nadamo se brzom oporavku drugog ranjenog vojnika - stoji u saopštenju.

Međunarodna vojna policija trenutno istražuje uzrok nesreće sa lokalnim i međunarodnim vlastima, dodaje se.

Udes se dogodio u selu Lješane u opštini Peć kada je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do direktnog sudara kamiona sa vozilom KFOR-a.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading