aljbin kurti
Foto: Tanjug

Prema Selmanajevim rečima, Kurtiju je potreban neprijatelj jer na taj način "opravdava svoje neuspehe".

"Ovo (formiranje ZSO) rade samo hrabri lideri, pravi politički heroji, ljudi koji zaista imaju intelektualnu i patriotsku hrabrost da to urade. Medju njima ne vidim Kurtija. On želi da ima neprijatelje da bi opravdao svoje neuspehe. Kada napravi propuste u upravljanju krivi su mu mediji, kada zakaže u obrazovanju ili zdravstvu, kaže se da su krivi sindikati i lekari, kada doživi neuspeh u pravosuđu kaže se da su krive sudije ili Ustavni sud, kada zakaže infrastruktura, Kurti kaže da su krive prethodne vlade, a kada propadne dijalog, on okrivljuje posrednike", rekao je Selmanaj, prenosi portal Reporteri.

On je ocenio da je rečnik koji je nedavno koristio predsednik Francuske Emanuel Makron "najoštriji" koji se može koristi u diplomatiji, jer Makronova izjava, smatra Selmanaj, znači da "Kurti laže i da nije ozbiljan".

"Stalno kritikujemo jednostrane akcije gospodina Kurtija protiv čitavog procesa dijaloga i pristupa Severu (KiM). Kritikujemo i njegov neprimeren diskurs sa našim strateškim saveznicima, posebno sa SAD. Nažalost, nedavno se oglasio i predsednik Makron i rekao da vlada Kosova ili rukovodstvo Kosova ne drže reč, a kada predsednik Makron kaže da 'ne drže reč', to znači da lažu i nisu ozbiljni u ovom procesu", istakao je Selmanaj.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading