Aljbin Kurti
Foto: Tanjug/DOPISNIK KIM (STF)

Stano je na konferenciji za novinare, na pitanje "Tanjuga" kako komentariše nedavno hapšenje trojice Srba na KiM i da li EU planira nešto da uradi tim povodom, rekao da EU pomno prati situaciju i da je u bliskom kontaktu sa partnerima i organima vlasti kako bi u potpunosti razumela razvoj događaja. 

- Reagovaćemo u javnosti, ako i kada bude prikladno - porčio je Stano i naglasio da je stav 27 država članica EU o situaciji na severu KiM jasno izražen u saopštenju, koje je objavljeno ranije ove nedelje. 

Na pitanje albanskog novinara da li EU smatra da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana u skladu sa ustavom tzv. Kosova, Stano je rekao da je stav EU jasan - da rad na formiranju ZSO mora da počne bez preduslova i odlaganja. 

- Svaka strana zna šta treba da rade i šta je stav EU - rekao je Stano i dodao da je pitanje na koji način to treba da bude urađeno nešto o čemu treba da se razgovara u okviru dijaloga, a ne u javnosti ili medijima. 

On je dodao da, uopšteno govoreći, EU sarađuje po pitanjima raznih zločina i zločina protiv čovečnosti sa Prištinom i međunarodnom zajednicom i stav EU po tom pitanju nije promenjen. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading