SRĐAN VULOVIĆO O NOVOM ZAKONU O EKSPROPRIJACIJI: Aljbin Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom
Foto: Alo/Kosovo online

"Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom. Šta Srbi misle o Kurtiju i njegovoj vlasti pokazali su na izborima u nedelju, klasičan primer nezadovoljstva i odnosa Prištine prema srpskoj populaciji je to da je u Zubinom Potoku izašlo nula glasača srpske populacije“, rekao je Vulović.

Dodao je da je Kurti u Zubinom Potoku izvršio eksproprijaciju nasilno.

"A onda je u sledećih mesec dana doneo skupštinske odluke da bi tu svoju nasilnu eksproprijaciju opravdao. Sve je to radio bez javnih rasprava, bez učešća lokalnog stanovništva i opet radi isto. Ministarstvo životne sredine i regionalnog razvoja radi na novom zakonskom aktu koji je opet isključivo antisrpski", rekao je Vulović.

Dodao je da ono što u prošlom zakonu nije postojalo sada je decidno podvučeno i napisano da se odnosi i na policijske i vojne objekte i infrastrukturu.

"Ono što je još gore, do sada je zakon podrazumevao eksproprijaciju smo određenog zemljišta koje je neophodno za izgradnju takvih objekata, a sada se toliko, da ne kažem oslilio da hoće da vrši i eksproprijaciju i okolnog zemljišta. Znači bukvalno sve ono što on misli da mu smeta u realizaciji antisrpske politike, on će to da spovede", istakao je Vulović.

Dodao je da će se Srbi kao i do sada mirnim i i demokratskim putem boriti.

"Upoznaćemo sa ovim sve međunarodne faktore od Evropske Unije, ambasadora Kvinte, OEBS i sve koji su za to nadležni, a žalićemo se i zvaničnim organima u Prištini, pravosuđu i tužilaštvu", naglasio je Vulović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading