ZAHTEV SRPSKE LISTE Međunarodna zajednica da spreči eksproprijaciju u Leposaviću
Foto: Printscreen

U saopštenju Srpska lista poručuje da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju srpskih opština i povećanje prisustva prištinskih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu KiM jer je njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima građana na severu KiM.

Navodi se da i pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i izvor su novih nestabilnosti na severu KiM.

"Priština se odlukom o otimanju imovine u opštini Leposavić direktno meša u unutrašnji život srpskih opština i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ide na štetu našeg naroda", navodi SL i dodaje da će svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika poslati poruku da oni podržavaju politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba na šta, poručuju, "niko od nas neće pristati".

Na jučerašnjoj sednici privremenih prištinskih institucija usvojena je odluka o proglašenju infrastrukturnih projekata od javnog interesa u selu Dren i u Lešku u opštini Leposavić.

Prema toj odluci, za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa" potrebno je pokrenuti i sprovesti postupke eksproprijacije i procene imovine za sve upisane vlasnike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
JAGUAR

17.01.2023 14:36

Pa to im je medjunarodna zajednica i rekla da rade. Ko da su oni pametni da to smisle ?