OGLASIO SE KFOR Zvanično saopštenje o zahtevu Srbije za povratak vojske na Kosmet
Foto: Printscreen

Kfor je danas potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak srpskih snaga na KiM i poručio da ga trenutno razmatra.

"Dobili smo pismo iz Srbije i sada ga ispitujemo. Kfor ostaje veoma oprezan i potpuno sposoban da ispuni svoj mandat koji proizlazi od Ujedinjenih nacija", poručuju iz Kfora za prištinsku Kohu.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prethodno je danas rekao da je obavestio predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da je Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova predala Kforu zahtev u pisanom obliku za vraćanje do 1.000 pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na KiM.

Zahtev je upućen u trenutku kada Srbi sa severa KiM već sedmi dan protestuju na barikadama zbog protivpravnog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, ali i drugih Srba sa KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Zoki

16.12.2022 17:41

Vratiti pregovore u ujedinjenim nacijama u evropi nemozemo imati poverenje ona je stala na strani fasizma i rasizma.

gege

16.12.2022 17:56

mogu iovako i onako, mogu da nam naprave scenario da smo mi agresor u bilo kojoj varijanti, za amere rade najbolji scenaristi na svetu ....GAZI PUTINE

Ruzica

16.12.2022 17:59

Koliko Kfor stiti srpski narod videli smo. Nasu voJsku na KiM po rezoluciji 1244. Ako Kfor ne prihvati odmah se trebamo obratiti UN.

Aki

16.12.2022 18:07

Kfor cuva samu sebe kako ulaze Kurtijevi zlocinci na Severu kad im tamo nije mesto a Kfor samo gleda

Mile

16.12.2022 20:37

Eto dokaz . Plase se rusije srbije kine .

Igor

17.12.2022 16:26

Mislim da se bliži trenutak kada ćemo shvatiti da od pregovora nema ništa. Kosovo treba u skupštini vratiti status neodvojivog dela Srbije bez autonomije i onda krenuti sa vraćanjem naše zemlje. Kom se ne sviđa Srbija može da ide gde želi.